Triple Fronted Revival / Pleysier Perkins Architects

Triple Fronted Revival / Pleysier Perkins Architects
Project Details
Architects:
Country:
Address: Ivanhoe East
Categories: |
Program
Project Area: 338 sq.m.
Project Year: 2018
Photographer:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Text provided by the architects

A carefully crafted, modern intervention has propelled this post-war bungalow into the contemporary world, whilst maintaining the architectural features and charm of the original.

The building envelope has increased by 25 sq/m only, as the sloping site allowed a lower floor extension mainly under the original building. This created the opportunity for an open plan kitchen living area that flows seamlessly to an outdoor entertainment terrace and garden. A large feature skylight articulates the kitchen and bathes it in light.

Triple Fronted Revival / Pleysier Perkins Architects
Photo © Michael Kai

A steel finned façade delineates the lower floor extension that softens in shape to form a fence, separating the garden and driveway. The verticality and curves in the screen are a reoccurring theme throughout the interior, including delicate, crafted timber screens, and walls that enhance spatial flow and light. Tree top views from the upper floor are enhanced by a roof garden with an adjacent deck providing a tranquil refuge!

View the complete gallery

Share this article
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
see more
You might also like

Subscribe to our newsletter