Overlooking the Moorooduc plains sits an impressive new home designed by Little Brick Studio

Project Details
Architects:
Country:
Address: Frankston South
Categories:
Program
Project Area: 470 m2
Project Year:
Photographer:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

The double storey residence sits atop the sloping site to use it to full advantage. Elevated living areas sit amongst the treetops, creating privacy whilst making the most of those views down over the plains.

The home’s exterior has rammed earth feature walls in rich organic colours, contrasting with lightweight spotted gum, colorbond cladding and black steel-framed windows to lend a contemporary feel. “Choosing the natural elements of soil and timber to create an ongoing connection between the dwelling and its surrounds was the design inspiration – it was important that the dwelling flow with the site, rather than stand out from it,” says Little Brick Studio’s Ben Mulholland.

Overlooking the Moorooduc plains sits an impressive new home designed by Little Brick Studio
© Luke Boyle

Internally, an understated colour palette and natural tactile materials bring texture and warmth to the home. Oak floors complement the timber feature wall in the living room while a pendant fireplace adds mid-century charm. The elegant stripped-back kitchen has timber highlights and sleek matt grey cabinetry. The central island with breakfast bar encloses the space and horizontal splashback windows reveal glimpses of landscape beauty. The open living and dining area with high vaulted ceiling is finished with full height glazing which opens to the upper outdoor entertaining deck and lower infinity pool all of which take advantage of the views of the plains below.

Overlooking the Moorooduc plains sits an impressive new home designed by Little Brick Studio
© Luke Boyle

The master bedroom is an opulent retreat with natural oak flooring, a feature reading nook, and rammed earth walled ensuite with freestanding bath by full height window. Picture windows frame views from the bed right down over the valley, while highlight windows behind the bed and walk in robe provide treetop glimpses.

The garage has been placed at the base of the dwelling allowing for the utility and pool service areas to remain hidden and providing direct access to the lower garden. Landscaping features native grasses and plants with existing trees on site protected during the build.

Overlooking the Moorooduc plains sits an impressive new home designed by Little Brick Studio
© Luke Boyle

“The owners bought the land because of its stunning natural setting,” says Ben. “We wanted to really amplify that with the design while also providing luxury living. It’s a truly modern Australian home.”

view the complete gallery
Share this article
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
see more
You might also like