The Courtyard by architectural studio heri&salli

The Courtyard by architectural studio heri&salli
© Hans Schubert
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

The architectural studio heri&salli created an artificial landscape broken up into fragments for a courtyard of a private building in Vienna, Austria.

Some spaces are not made for beeing filled with nature. There is few light, the air is bad, the room by itself is narrow and uncomfortable. Like in the case of a viennese building, dating back to the late nineteenth century, a very small and narrow courtyard served as ventilation for two vertically arranged wet areas. The quality is only functional, there is no added value.

Mentally realities of nature, like plants, light or water are introduced into the courtyard by using fragmented pieces of artificial lawn, subsequently they disintegrate like falling leaves. Like a dress turned inwards the outer space on the inside becomes an inner space on the outside, coloured and soft.

The perception is centra l…..the function is casual …..architecture is experience.

View the complete gallery

Share this article
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp
see more
You might also like

Subscribe to our newsletter