Little Lane Studio by Pleysier Perkins Architects

Bizarrely, the project started with the idea of creating room for a huge elephant sculpture on a roof!
Little Lane Studio by Pleysier Perkins Architects
Photo © Michael Kai
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit

PROJECT DETAILS:

Description provided by the architects.

Bizarrely, the project started with the idea of creating room for a huge elephant sculpture on a roof! The elephant has not arrived, but in the meantime the green roof provides a lush view from the main house and deck.

Little Lane Studio by Pleysier Perkins Architects
Photo © Michael Kai

This small studio creates a work space for a professional couple and their kids, while an adjacent terrace provides a car space and outdoor entertainment area adjacent to a new deck. A curved concrete roof, brick wall and custom steel window give the building a surprising softness and provides a potential backdrop for an animal sculpture collection!

Raw, robust materials including recycled brick, concrete and timber were deliberately chosen in contrast to the weatherboard cottage and reflect the vernacular of the adjacent laneway.

More Details:
Original Completion Date: 1989
Building Levels: 2
Project Team: Berit Barton; Lara Mawdsley; Victoria Merrett; Kanako Nakanishi; Douglas Crisp
Builder: Kleev Homes
Landscape Architects: MW Landscape

View the complete gallery

Share this project:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
SIGN UP

Subscribe to our newsletter