Maximinos Apartment by REM’A

| |

Project Details:

Type: Interiors

Architect: REM’A

Location: Portugal

Address: Braga

Program: Apartments

Year: 2020

Area: 109 sq.m.

Photographer: Ivo Tavares Studio

The idea was born from the client’s most basic requests; a reformulation of the apartment that would allow for a more fluid circulation, a more practical and visually clean environment without the need for furniture and decoration.

Maximinos Apartment
Photograph © Ivo Tavares Studio

The proposal aims, at a first, to redefine the arrival and connection between social and private areas, and secondly, the direct relationship between the kitchen and the social area. After the elimination of some pre-existing elements from the previous layout (entrance hall that distributed the program of the apartment), we designed a set of closets occupying a perimeter in which the baseboard helped to define moments and typologies, supporting the door that allows access to the bedrooms and going from baseboard to top in the low closets of the living area, where the dining area’s cabinet was also set.

Maximinos Apartment
Photograph © Ivo Tavares Studio

This measure aimed to establish occupation criteria for the es- sential furniture (sofa and dining table), as well as to homogenize all the compositional elements of the space, in addition to providing quick storage capacity and avoiding loose objects around the apartment. The private area follows the same logic of homogenizing the spaces, removing the closets from 2 bedrooms (to increase their usable area) and placing them in the circulation area that with the help of panels would hide the closets, except for the master bedroom with integ- rated sanitary installations and closet, which kept its original layout.

View the complete gallery

Previous

The White Apartment by NAME architecture

How to Plan Your Living Room Layout

Next