Northwest Apartment 307 renovation by ARQBR

| |

Project Details:

Type: Interiors

Architect: ARQBR

Location: Brazil

Address: Brasília

Program: Apartments

Year: 2017

Area: 43 sq.m.

Photographer: Joana França

The renovation of the 43m² apartment, located in one of the new super-floors of the Northwest of Brasilia, consisted in integrating the spaces through carpentry pieces, allowing, when desirable, its separation.

The main carpentry piece runs along the largest wall of the plant and comprises storage spaces for kitchen, living room, circulation and bedroom. A backward wheel, of the same materiality, integrates all the carpentry pieces from the kitchen wall and openings along the cabinets mark the windows and allow the entrance of natural light.

Another piece, facing the living room and also in light wood, creates the delimitation of the corridor that connects social space and intimate space. The kitchen, integrated to the living room, is marked by white carpentry cabinets, granite countertops and a tile panel.

Northwest Apartment 307 renovation by ARQBR
Photograph © Joana França

Renovation Brief

The renovation of the 43m² apartment, located in one of the new super-floors of the Northwest of Brasilia, consisted in integrating the spaces through carpentry pieces, allowing, when desirable, its separation.

Solutions

The main carpentry piece runs along the largest wall of the plant and comprises storage spaces for kitchen, living room, circulation and bedroom. A backward wheel, of the same materiality, integrates all the carpentry pieces from the kitchen wall and openings along the cabinets mark the windows and allow natural light to enter.

Northwest Apartment 307 renovation by ARQBR
Photograph © Joana França

How is the separation of intimate and private spaces made?

A piece, facing the room and also in light wood, creates the delimitation of the corridor that connects social space and intimate space. The kitchen, integrated to the living room, is marked by white carpentry cabinets, granite countertops and a tile panel.

View the complete gallery

Previous

Annex Coach House by Taylor Smyth Architects

Arch House by Barker Associates Architecture

Next