Almington Street House by Amos Goldreich Architecture

| |

Project Details:

Program: Houses

Year: 2018

Area: 50 sq.m.

Photographer: Rory Gardiner

Text provided by the architects

Almington Street House is a Victorian terraced house in Finsbury Park and comprises a side extension, as well as ground floor internal reconfiguration and refurbishment. The brief was to enlarge the kitchen with a side extension and make more space on the ground floor with efficient storage solutions throughout.

Before and After
Before and after – Photograph © Rory Gardiner

The extension is finished in brick, to complement the tone of the London stock brick of the existing house. A large, frameless glass window, which acts as a window seat internally, gives views to the garden from the new light-filled side extension and kitchen. The side extension is formed by resting structural timber fins, externally clad in zinc, onto the brick party wall. A large roof light brings daylight into the kitchen and improves connections between the spaces linking the front living room with the rear garden.

Almington Street House by Amos Goldreich Architecture
Photograph © Rory Gardiner

Energy efficient features, including LED lighting and new plumbing with underfloor heating in the kitchen and dining area, also add aesthetic uniformity and reduce clutter.

Almington Street House by Amos Goldreich Architecture
Photograph © Rory Gardiner

Internal alterations includes a modified IKEA kitchen finished with plywood fronts with a bespoke kitchen island design. A new guest WC was added behind the kitchen. A concealed wardrobe was built into the wall of the living room to provide storage for coats and shoes.

We had a great time working with Amos and are really delighted with the result. A great experience throughout, from collaboratively working on design concepts, to helping us find contractors, to project management. Our new extension has completely transformed our home and we’re so enjoying living in it.” – Michael, Client.

Almington Street House by Amos Goldreich Architecture
Photograph © Rory Gardiner

This project offered the opportunity to bring so much creative thinking to the table – we wanted to create something homely, functional, and family-orientated, but with a strong design sense throughout which really elevates the scheme from a refurbishment to a ‘transformation’. It just shows that you don’t need a huge budget or masses of space to create a beautiful and unique home. The clients were a pleasure to work with and we are so pleased to see them settling in comfortably to parenthood within their new surroundings.

View the complete gallery

Previous

22 housing units in Paris by Avenier Cornejo architectes

Sara Restaurant by Odami

Next