NT House by Atelier Van Wengerden

This project for a private client was carried out in Broek in Waterland, a rural village north of Amsterdam.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit

PROJECT DETAILS:

 This project for a private client was carried out in Broek in Waterland, a rural village north of Amsterdam

The 1970s bungalow was extended to create extra space, with a large window and open decking designed to maximize views over paddocks and farmland to the west. To the east of the bungalow, large sliding doors and windows were introduced to connect and integrate the living areas with a large garden. 

NT House by Atelier Van Wengerden

Inside, the functions were rearranged, and a more generous open plan environment created with double height ceilings. The timber used for the extension and decking was continued inside as wall panelling and cupboards, organising the internal functions. 

The result is a re-imagined house that truly responds to its environment by maximizing the use of light, sun, and restful views. 

View the complete gallery

Share this project:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
SIGN UP

Subscribe to our newsletter