Douglas House by RISE Design Studio

The project was designed, in many ways, from the inside out: RISE Design Studio took the absolute limits of permitted development rules in terms of what they could achieve in increasing the volumes on Ground and Second Floors
Douglas House by RISE Design Studio
Photograph © Edmund Sumner
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit

PROJECT DETAILS:

Text description provided by the architects

The project was designed, in many ways, from the inside out: we took the absolute limits of permitted development rules in terms of what we could achieve in increasing the volumes on Ground and Second Floors and then re-shaped what would have been standard volumes in order to create the spaces from the Client Brief as well as to orientate the views out (from main sliding doors / dormer windows and both Oriel Windows) towards a backland copse, evoking the feeling of not being in London

Douglas House by RISE Design Studio
Photograph © Edmund Sumner

The volumes of the internal spaces at the rear (both rear extension and dormer) evolved from the iterative process of reviewing the maximum potential (planning policy) and then re- shaping these volumes, framing views and creating key openings (including the frameless glazed envelope between old and new in the Kitchen)

View the complete gallery

Share this project:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
SIGN UP

Subscribe to our newsletter