SKYHIVE 2019 Skyscraper Challenge winners are announced!

| |

The SKYHIVE 2019 Skyscraper Challenge is the second annual architecture competition intended to generate design ideas for iconic high rise buildings in cities around the globe. As part of this design series, participants are encouraged to incorporate new technologies, materials, forms, spatial organizations, and construction systems in their designs for a skyscraper.

The SKYHIVE is an open architecture ideas competition. Participants are given a brief with few restrictions on site, program, or height. Placing emphasis on the need for towers to respond to issues of density, the submitted design is requested to be limited to a site of 130×80 meters.

Submitted projects focused on a range of topics. Each submission was judged based on the elements of its design that were deemed innovative. Proposals that questioned or built upon the standards of high-rise construction, as well as those that considered economic, social, and cultural impacts, were judged positively. Special consideration was given to proposals that implemented innovative sustainable systems. In accordance with the competition brief, the jury also evaluated each entry based on its potential to serve as a new architectural landmark within its chosen geographical region.

Bee Breeders would like to thank the participants for their design submissions. This second annual SKYHIVE competition built upon last year’s imaginative examinations of the relationships between skyscrapers and the natural world, the community, and the city.

1ST PRIZE WINNER+ BB STUDENT AWARD

 Mobius Tower - Landscape in the Air (Hong Kong)
Project Name Mobius Tower – Landscape in the Air (Hong Kong)
University THE UNIVERSITY OF HONG KONG 
Project Authors Ka Wah Francis Cheung

Jury Commentary: The proposal questions the conventional flat-slab organization of high-rise buildings. It rethinks this arrangement by embedding a skyscraper with a host of new vertical connections, defining what is summarizes as a new “spatial experience, structural system, and circulation.” The exciting submission is complete with a number of excellent model photos and diagrams used to describe a curved floorplate that treats multiple levels as a single, continuous space. The jury questions the program type and encourages the designer to further consider how the building may be populated. Can such a new floor construction also bring about new program relationships for housing or offices? If so, such drawings and diagrams would be useful to strengthen the proposal.


2ND PRIZE WINNER

Coscienza Intuitiva (Italy)
Coscienza Intuitiva (Italy)
Project NameCoscienza Intuitiva (Italy)
Project Authors Federico Fauli

Jury Commentary: ‘Coscienza Intuitiva’ is meant to serve as a new form of public space and as a project constantly undergoing transformation. Located in the historic Italian city of Palermo, it is designed as an amalgamation of elements, typologies, materials, and languages. It depicts a tower of fragmented ruins. Through a series of precise drawings, it is formed by stacking historical architectural elements to form a vertical repository of culture and identities. The tower is meant to both display and be supported structurally by fossils of the city, a city that is never complete, but forever undergoing an architectural, cultural, and symbolic evolution.


3RD PRIZE WINNER

 Tesseract: Time Based Home Ownership Incentivisation Model  (Singapore)
Tesseract: Time Based Home Ownership Incentivisation Model (Singapore)
Project Name Tesseract: Time Based Home Ownership Incentivisation Model (Singapore)
University NATIONAL UNIVERSITY OF SINGAPORE
Project Authors Bryant Lau Liang Cheng

Jury Commentary: ‘Tesseract’ is a model evolutionary tower addressed to incentivize home ownership. The concept proposes an architectural system that allows residents to take part in the design of their own units as well as the design of the programs within the building. Therefore the exact form of the tower is dependant on the specific users it attracts over time. Residents choose their preferred amenities and common spaces, and the building is therefore customized to reflect an unique identity. The submission includes an accomplished vertical section that describes well the intended variety of spaces such a building might contain. The jury was positive about this intended variety more so than its depiction of a common unit interior, which it found to be rather banal given the project’s aspirations for form.

Check the full list of winners here: https://beebreeders.com/architecturecompetitions/skyhive2019

Previous

Taronga Institute of Science and Learning by NBRS ARCHITECTURE

Passages Insolites – A unique way to experience Quebec

Next